Diş Beyazlatma Ankara (Bleaching)

Diş beyazlatma Ankara, dişlerin yüzeyindeki lekeleri ve sararmaları gidermeyi amaçlayan kozmetik bir diş hekimliği işlemidir. Diş beyazlatma uygulaması, evde kişinin kendisi tarafından uygulanabilen kitlerle veya klinik ortamda profesyonel olarak gerçekleştirilen tedaviler ile yapılabilir. Dişler, tüketilen gıdalar veya ağız, diş bakımının aksatılması gibi sebeplerden, zaman içerisinde renk değişimine uğrayabilirler. Bu da bireyin gülümsemesini olumsuz etkileyebilir. Diş beyazlatma uygulaması sayesinde dişlerde meydana gelen renk değişimleri, sararmalar ve lekeler ortadan kaldırılır. Bireyler son derece beyaz dişlere, çekici bir gülümsemeye kavuşurlar.

Yazımızın devamında ‘’Diş beyazlatma uygulaması kimlere yapılır?’’, ‘’Dişler nasıl beyazlatılır?’’, ‘’Evde diş beyazlatma yöntemleri işe yarar mı?’’ ve ‘’Diş beyazlatma sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?’’ gibi merak edilen sorulara yanıt vereceğiz. Ankara diş beyazlatma uygulaması hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma; dişlerdeki lekelenmelerin, sararmanın ve renk değişiminin diş hekimi tarafından profesyonel olarak ortadan kaldırılması ve dişlerin beyazlatılmasıdır. Diş beyazlatma uygulaması ilk zamanlar oyuncular, sanatçılar ve politikacılar tarafından tercih edilen bir uygulamaydı. Günümüzde ise her birey kolay bir şekilde dişlerini beyazlatabilmekte ve kusursuz bir gülümsemeye sahip olabilmektedir. Diş beyazlatma uygulamasının tüm detayları, diş hekimi tarafından bireye özel olarak planlanmaktadır.

Diş Beyazlatma Neden Yapılır?

Diş beyazlatma şu gibi amaçlar doğrultusunda yapılabilir:

  • Dişte yer alan lekelerden kurtulmak.
  • Dişlerdeki sararmadan kurtulmak.
  • Dişlerin beyaz olduğu kadar, doğal ve etkileyici bir renge kavuşmasını sağlamak.
  • Bireyin profesyonel, çekici ve özgüvenli bir gülümsemeye kavuşmasını sağlamak.

Diş beyazlatma bahsi geçen amaçlarla yapılabilir.

Diş Sararması ve Renk Değiştirmesi Neden Olur?

Diş sararması nedenleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Hamilelik döneminde kullanılan bazı ilaçlar.
  • İlerleyen yaşa bağlı gelişen renk değişimleri.
  • Amalgam dolgu vb. gibi uygulamalara bağlı gelişen değişimler.
  • Bebeklik döneminde kullanılan bazı ilaçlar.
  • Kanal tedavisi sonrası dişin canlılığını yitirmesi sonucu gelişen renk değişimleri.
  • Fiziksel travmaların ardından dişin zarar görmesi, canlılığını yitirmesi ve buna bağlı olarak renk değişimi deneyimlemesi.
  • Florozis, yani fazla flor alımı veya kullanımı.
  • Sigara ve tütün ürünlerinin düzenli kullanımı.
  • Çay, kahve, kola ve şarap gibi diş renginde değişime neden olan içeceklerin düzenli tüketilmesi.
  • Diş temizliğinin aksatılması.
  • Bazı ilaçların düzenli kullanımı.

Diş sararması ve dişlerde renk değişimi nedenleri bu şekilde sıralanabilir.

Diş Beyazlatma Kimlere Yapılabilir?

Diş beyazlatma uygulaması, 18 yaşını tamamlamış olan ve ağız ve diş sağlığı ile ilgili herhangi bir sorun bulunmayan bireylere yapılabilir. Diş hassasiyeti, çürükler vb. durumların varlığında diş beyazlatma uygulamasından önce bu sorunların tedavisine odaklanılmalıdır. Böylece tedavi çok daha başarılı olacak ve birey tedavi sonrasında herhangi bir ciddi komplikasyon deneyimlemeyecektir. Aynı şekilde hamile olan bireylere ve emzirme sürecinde olan annelere diş beyazlatma önerilmemektedir. Bu süreçler son bulduktan sonra diş beyazlatma uygulanabilir.

Diş Beyazlatmanın Avantajları Nelerdir?

Diş beyazlatmanın avantajları şunlardır:

  • Dişler son derece beyaz ve göz alıcı bir renk dengesine kavuşurlar.
  • Bu uygulama sırasında dişler zarar görmez.
  • Ağrısız bir uygulamadır.
  • Görece hızlı bir uygulamadır.
  • Cerrahi gerektirmeyen bir uygulamadır.
  • Uygulama sonrasında günlük yaşama devam edilebilir.

Diş beyazlatmanın avantajları bu şekilde sıralanabilmektedir.

Diş Beyazlatma Kalıcı Mıdır?

Beyazlatma sonrası elde edilen renk zamanla kaybolmaya başlar. Hastanın sigara, çay, kahve gibi alışkanlıkları bu süreyi kısaltır. Dişlerin aldığı yeni, beyaz görünüm; ağız bakımına dikkat ederek ve renklendirici gıdalardan (çay, kahve, sigara vb.) uzak durularak uzatılabilir. İyi bakım ve dikkat ile beyazlığın 2-3 yıl sürdüğü takip edilmiştir. Diş beyazlatma sonrası doktor tarafından verilen tavsiyelere özenle uyulmalıdır.

Diş Beyazlatma Zararlı Mıdır?

Diş beyazlatma işlemi, uygun hasta, kaliteli, doğru malzeme ve teknik seçildiğinde hastaya zarar vermez. Mine yapısı defektli, kronik hassasiyet problemi bulunan ve kök yüzeyleri açığa çıkmış kişilerde uygulanması uygun değildir. Sağlık bakanlığı tarafından onaylı beyazlatma jelleri, prospektüsünde anlatıldığı gibi kesinlikle hekim tarafından uygulanmalıdır. Bu şekilde oluşabilecek geri dönüşümsüz problemlerin önüne geçilmiş olur.

Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri İşe Yarar Mı?

Evde diş beyazlatma yöntemleri dişlerdeki lekeleri ve renk değişimini giderme konusunda çok etkili değildir, dişlerin yapılarına zarar verebilir. Bu yüzden diş beyazlatma için, bu konu üzerine eğitim almış ve dişlerin yapısını son derece iyi bilen diş hekimlerine başvurulmalıdır. Aksi takdirde dişlerde kalıcı hasarlar meydana gelebilir; diş ağrısı ve diş hassasiyeti gibi son derece rahatsız edici şikâyetlere sahip olunabilir.

Diş Beyazlatma Ne Kadar Sürer?

Diş beyazlatma işleminin süresi, beyazlatmanın tipine göre değişkenlik gösterir. Klinikte uygulanan ofis tipi beyazlatma işlemi, çoğu zaman 1 saat içerisinde tamamlanmış olur. İşlemin bu kadar hızlı ve etkili olması diş beyazlatma uygulamasının tercih edilme nedenlerinden biridir.

Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Diş beyazlatma işlemi şu gibi yöntemlerle yapılabilir:

  • Ofis Tipi Beyazlatma (Office Bleaching): Diş beyazlatma amacıyla başvurulan en güvenilir yöntemdir. Yaklaşık 1 saat gibi bir sürede işlem tamamlanır. Diş yapısına göre 2-4 ton renk açılır ve sonrasında kişi tarafından dikkat edildiğinde uzun süre etkilidir. Uygulamanın seans sayısı ve beyazlatma için fazladan bir uygulamanın gerekip gerekmeyeceği, diş hekimi tarafından belirlenecektir.
  • Ev Tipi Beyazlatma (Home Bleaching): Bu uygulama sırasında kişinin ağız ve diş ölçüsü alınır. Ardından ise yapılan ölçümler doğrultusunda kişiye özel kalıplar üretilir. Bu kalıplara beyazlatıcı jeller eklenir ve ev ortamında kullanabilmesi için kişiye verilir. Yine hekim kontrolünde yaklaşık 5-7 gün, ortalama günde 5 saat uygulanarak sonuç alınır.
  • İçten Beyazlatma (İnternal Bleaching): Vitalitesini yitirmiş kanal tedavili dişlere devital beyazlatma da denilen içten beyazlatma uygulanır. Kanal tedavisi nedeniyle dişlerde yıllar içerisinde bir renk değişimi (siyahlaşma, kararma) meydana gelebilir. Bu durumda, normal beyazlatmanın sonuç vermediği bu durumlarda devital beyazlatma ile başarılı bir sonuç sağlanır.

Diş beyazlatma yöntemleri bu şekilde sıralanabilir.

Diş Beyazlatma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Diş beyazlatma uygulaması sonrası; çay, kahve ve kırmızı şarap gibi içecekler bir süre tüketilmemelidir. Mümkünse sigara içilmemeli veya sayısı azaltılmalıdır. Ağız ve diş bakımına özen gösterilmelidir. Böylece diş beyazlatma sonrası elde edilen kazanımlar, uzun yıllar boyunca bireyin kusursuz bir gülüşe sahip olmasını sağlayacaktır.

Ankara Diş Beyazlatma Fiyatları

Ankara diş beyazlatma fiyatları, uygulamanın detaylarına ve benzer etmenlere göre değişiklik gösterebilir. Diş hekiminiz size özel bir uygulama planlaması hazırladıktan sonra sizi diş beyazlatma ücreti hakkında detaylı olarak bilgilendirecektir.


Call Now Button