Telsiz Ortodontik Tedavi Ankara

Telsiz ortodontik tedavi Ankara, diş teli kullanılmadan yapılan ve pek çok yönüyle diş teli tedavisine kıyasla daha konforlu olan bir ortodontik tedavidir. Telsiz ortodontik tedavi kapsamında, şeffaf diş plakları kullanılır. Bu sayede diş teli görüntüsünün yarattığı estetik kaygılar ortadan kaldırılmış olur. Diş çapraşıklıklarının giderilmesinde kullanılan, kişiye özel olarak üretilen şeffaf plaklardan biri de clear correct şeffaf diş plaklarıdır. Yetişkinlere ve çocuklara uygulanan bu plaklar sayesinde dişlerdeki düzensizlikler ortadan kaldırılarak estetik iyileşme sağlanır.

Yazımızın devamında “Telsiz ortodontik tedavi nedir?”, “Telsiz ortodontik tedavi nasıl yapılır?” ve “Telsiz ortodontik tedavi hangi durumlarda yapılır?” gibi soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Ankara telsiz ortodontik tedavi hakkında detaylı bilgi almak için yazımızın devamını inceleyebilirsiniz.

Telsiz Ortodontik Tedavi Nedir?

Telsiz ortodontik tedavi, şeffaf plaklarla gerçekleştirilen bir ortodontik tedavi uygulamasıdır. Kişiye özel tasarlanan şeffaf polimerlerden üretilen plaklar, diş teli tedavisi sürecinde ortaya çıkabilen estetik görünüm sorunlarını ortadan kaldırmıştır. Diş tellerinin yarattığı estetik kaygı düşüncesiyle hareket eden kişiler, genellikle ortodontik tedaviye ihtiyaçları olduğu halde tedaviyi sürekli ertelemektedirler. Şeffaf plaklar sayesinde (Clear correct plak sistemi), dijital ortodontik uygulamalar hayatımıza girmiş ve diş teli görüntüsünün sebep olduğu tüm bu kaygılar giderilmiştir. Tedavide kullanılan şeffaf plaklar dışarıdan bakıldığında fark edilemez. Bu sayede kişi özgüvenli ve kendini son derece rahat hissederek sosyal hayatını devam ettirir.

Telsiz Ortodontik Tedavi Hangi Durumlarda Yapılır?

Telsiz, şeffaf plaklarla yapılan tedaviler, diş teli tedavisi gibi ortodontik problemlerin  giderilmesinde uygulanır. Diş çapraşıklıkları, dişler arasındaki boşluklar, kapanış bozuklukları, çene darlığı, çapraz kapanış, açık ve derin kapanış bu problemlerden bazılarıdır.

Telsiz Ortodontik Tedavi Kimlere Uygulanır?

Diş ve destek dokuları sağlıklı her ortodonti hastasına bu tedavi uygulanabilir. Ancak estetik açıdan kişilere avantaj sağlayan bir tedavi olduğu için genellikle yetişkin hastalar tarafından tercih edilir. Telsiz ortodontik tedavi çoğunlukla hafif ve orta şiddetli diş düzensizliklerinin giderilmesinde uygulanır. Şiddetli vakalarda, iskeletsel bozukluklarda başka tedavi seçeneklerine başvurulur.

Telsiz Ortodontik Tedavi Kaç Yaşında Başlar?

Telsiz ortodontik tedaviye genellikle 12 yaşından sonra başlanır. Tedaviye başlanabilmesi için daimî dişlenmenin tamamlanmış olması gerekir. Ancak çocuklarda da erken dönemde belli başlı ortodontik düzensizlikler şeffaf plaklarla tedavi edilebilir.

Telsiz Ortodontik Tedavi Nasıl Yapılır?

Telsiz ortodontik tedavide, dişleri hareket ettirmek için braket ve diş telleri yerine şeffaf plaklar kullanılır.  Bu plaklar tamamen kişiye özeldir ve kişinin diş yapısına uygun olarak hazırlanır. Hazırlanan plaklar dişleri bütünüyle sarar ve onları ideal konumlarına doğru hareket ettirir. Şeffaf plakların bilgisayar programı ile tasarlanabilmesi için, ilk olarak hastanın ağzı, ağız içi tarayıcısıyla taranır. Sonrasında bu veriler bilgisayar programına aktarılarak 3 boyutlu görüntüler elde edilir. Hastanın tedavi planlaması bilgisayar ortamında gerçekleştirilerek plaklar tasarlanır ve bu plaklar cad-cam sisteminde özel olarak üretilir.

Şeffaf Plaklar ile Telsiz Ortodontik Tedavi

Telsiz ortodontik tedavide kullanılan plaklar takılıp çıkarılabilir. Yeme-içme faaliyetleri sırasında plakların çıkarılması gerekmektedir. Hastanın tedavi sırasında rahatlıkla yeme-içme faaliyetlerinde bulunması ve bir kısıtlama olmaması, tedavi sürecini konforlu geçirmesine neden olur. Yeme-içme faaliyetlerinden sonra hem dişler hem de plaklar kolayca temizlenir, plaklar tekrar ağza takılır.

Şeffaf Plak Günde Kaç Saat Takılmalı?

Şeffaf plakla tedavinin başarılı olabilmesi için, plakların her gün düzenli olarak takılması gerekmektedir. Şeffaf plakların günde en az 22 saat boyunca kullanılması önerilir. Yeme-içme faaliyetleri dışında plaklar sürekli takılmalıdır. Aksi takdirde tedavi süresi uzar, tedavi başarısız olur.

Şeffaf Plaklar Nasıl Temizlenir?

Telsiz ortodontik tedavi amacıyla kullanılan şeffaf plakların temizlenmesi oldukça kolaydır. Plakları akan suyun altında sabunla yıkamak yeterli olacaktır. Şeffaf plak temizliği konusunda diş hekiminiz gerekli bilgilendirmede bulunacaktır.

Şeffaf Plak Tedavisi Konuşmayı Etkiler mi?

Şeffaf plaklar çoğunlukla ciddi bir konuşma problemine yol açmazlar. Tedavi başında görülen konuşma problemleri birkaç gün içinde kişinin plaklara alışmasıyla normale döner. Şeffaf plakların dışarıdan fark edilmesi neredeyse imkansızdır. Ayrıca bu tedavinin kişiye sunduğu avantajlardan biri de önemli konuşma veya toplantılardan önce şeffaf plakları çıkarabilme özgürlüğüdür.

Ankara Telsiz Ortodontik Tedavi Fiyatları

Ankara telsiz ortodontik tedavi fiyatları, tedavinin detaylarına göre kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Diş hekiminiz size özel bir tedavi planlaması hazırladıktan sonra telsiz ortodonti tedavisi fiyatları hakkında detaylı bir bilgilendirme yapacaktır.


Call Now Button